Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Roepingenweekend

Blog #11

gepubliceerd: zondag, 3 juni 2018

Afgelopen weekend was er weer een roepingen­weekend. Deze weekenden organiseren we regelmatig om jonge vrouwen die nadenken over roeping kennis te laten maken met onze congregatie. We merken dat er toch altijd jonge mensen zijn die op zoek zijn naar hun roeping, naar Gods plan in hun leven. Wat vraagt God van mij? Hoe kan ik hem volgen?

Deze maand, de maand juni, staat in het teken van het Heilig Hart van Jezus. Wij zijn de Karme­lie­tes­sen van het Goddelijk Hart van Jezus, dus juni is voor ons een bijzondere maand. Het weekend draaide daarom ook om dit thema.

Onze stichteres, Moeder Maria Teresa van de Heilige Jozef, had een grote devotie voor het Heilig Hart van Jezus. Ze heeft geen makkelijk leven gehad, maar alles heeft zij opgedragen aan Jezus voor eerherstel. Ze zei altijd: "In de hemel is alles, behalve lijden. Dat is het enige dat ik alleen hier op aarde kan doen". Daarom bad ze vaak om lijden. Ze wilde graag lijden om dit op te dragen aan Jezus als eerherstel, om anderen te redden.

Om tijdens dit weekend de stichteres nog beter te leren kennen hebben we een een uitstapje gemaakt naar het moederhuis in Sittard. Hier heeft Moeder Maria Teresa eindelijk een moederhuis mogen stichten en zij ligt in de kapel begraven. Ook mochten we het museum bezoeken waar veel van haar spullen zijn bewaard. Het bezoek aan het moederhuis gaf ons ook gelijk de gelegenheid de nieuwe generaal overste, moeder Karla Marija te kunnen ontmoeten, samen met de andere zusters die wonen in Sittard. We werden met veel warmte ontvangen, dat deed ons goed!

Denk je ook na over roeping? Wil je eens meeleven met de zusters? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Je bent ook welkom buiten de georga­ni­seerde weekenden.

overzicht van blogs

maandag, 1 oktober 2018Horizontale en verticale lijnen
zondag, 23 september 2018P.U.S.H.
zondag, 24 juni 2018Kloosterleven: rozengeur en heiligheid?
zaterdag, 16 juni 2018WK voetbal - voor Wie juich jij?
zaterdag, 9 juni 2018Een nieuwe wind
zondag, 3 juni 2018Roepingenweekend
zaterdag, 19 mei 2018Kom Heilige Geest
zondag, 6 mei 2018Trendsetters
vrijdag, 27 april 2018Generaal kapittel
zaterdag, 21 april 2018Verwachtingen
zaterdag, 14 april 2018Zoals een kloek haar kuikens verzameld
zaterdag, 7 april 2018Saai kloosterleven
zaterdag, 31 maart 2018Pasen
zaterdag, 17 maart 2018De Goede Week
zaterdag, 10 maart 2018#weekzondervlees
zaterdag, 3 maart 2018Het zijn net mensen...