Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Een nieuwe wind

Blog #12

gepubliceerd: zaterdag, 9 juni 2018

De mensen die ons leven een beetje kennen weten dat er geen week hetzelfde is in huize Casa Carmeli. Deze afgelopen weken mochten we een nieuwe wind ervaren, in verschillende opzichten.

Als eerste zijn we heel blij met een nieuwe kandidate voor onze congregatie. Rebecca is officieel kandidaat geworden en zal (Deo volente) begin september bij ons intreden. Op dit moment woont ze al in het gastenhuis op het terrein, maar in september zal ze echt officieel opgenomen worden in onze gemeen­schap en zal ze ook in het klooster leven en wonen. Het is mooi om te zien hoe jonge mensen hun weg vinden. Hoe zij de plaats vinden waar ze horen en echt thuis mogen zijn. We blijven natuurlijk voor haar bidden, dat ze God's stem mag verstaan en mag volgen.

Daarnaast is er op een hele andere manier een nieuwe wind, of beter gezegd: zon. Al een aantal weken waren er regelmatig werklieden in onze kloostertuin aanwezig om zonnepanelen te installeren. Afgelopen donderdag werden deze officieel "aan" gezet waardoor we nu onze eigen stroom produceren. De laatste afwerkingen moeten nog komen, maar we produceren op dit moment al stroom.

Zulke zonnepanelen zijn een hele investering, daardoor zal het natuurlijk nog even duren totdat we er echt financieel profijt van kunnen hebben. Toch zorgen de panelen er nu al voor dat de wereld weer een stukje milieu-vriendelijk wordt en ook wij ons steentje bij kunnen dragen aan een schone natuur.

Al met al weer enerverende dagen met veel verschillende ontwik­ke­lingen. Nu is een nieuwe kandidate natuurlijk niet te vergelijken met zonnepanelen, maar toch merk je dat het klooster niet stil staat en met de tijd mee gaat. Vaak worden we aangezien als ouderwets, niet meer van deze tijd. En op sommige vlakken is dat misschien zo, we leven een leven zoals men dat niet veel meer ziet. Maar toch blijven we in ontwik­ke­ling en blijft het jonge mensen trekken. God, het doel van ons allemaal, is de kern van ons leven, door alle tijden heen.

tags: blogkandidatezonnepanelen

overzicht van blogs

maandag, 1 oktober 2018Horizontale en verticale lijnen
zondag, 23 september 2018P.U.S.H.
zondag, 24 juni 2018Kloosterleven: rozengeur en heiligheid?
zaterdag, 16 juni 2018WK voetbal - voor Wie juich jij?
zaterdag, 9 juni 2018Een nieuwe wind
zondag, 3 juni 2018Roepingenweekend
zaterdag, 19 mei 2018Kom Heilige Geest
zondag, 6 mei 2018Trendsetters
vrijdag, 27 april 2018Generaal kapittel
zaterdag, 21 april 2018Verwachtingen
zaterdag, 14 april 2018Zoals een kloek haar kuikens verzameld
zaterdag, 7 april 2018Saai kloosterleven
zaterdag, 31 maart 2018Pasen
zaterdag, 17 maart 2018De Goede Week
zaterdag, 10 maart 2018#weekzondervlees
zaterdag, 3 maart 2018Het zijn net mensen...