Algemeen Nut Beogende Instelling

Onze con­gre­ga­tie is er­kend als ANBI waar­door giften af­trek­baar zijn van de be­las­ting.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)

Casa Carmeli is lid van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

Netwerk Palliatieve Zorg

Casa Carmeli is lid van Netwerk Palliatieve Zorg

Een nieuwe wind

Blog #12

gepubliceerd: zaterdag, 9 juni 2018

De mensen die ons leven een beetje kennen weten dat er geen week het­zelfde is in huize Casa Carmeli. Deze afgelopen weken mochten we een nieuwe wind ervaren, in ver­schil­lende opzichten.

Als eerste zijn we heel blij met een nieuwe kandidate voor onze con­gre­ga­tie. Rebecca is offi­cieel kandidaat gewor­den en zal (Deo volente) begin sep­tem­ber bij ons intre­den. Op dit moment woont ze al in het gas­ten­huis op het terrein, maar in sep­tem­ber zal ze echt offi­cieel opgeno­men wor­den in onze ge­meen­schap en zal ze ook in het klooster leven en wonen. Het is mooi om te zien hoe jonge mensen hun weg vin­den. Hoe zij de plaats vin­den waar ze horen en echt thuis mogen zijn. We blijven na­tuur­lijk voor haar bid­den, dat ze God's stem mag verstaan en mag volgen.

Daar­naast is er op een hele andere manier een nieuwe wind, of beter gezegd: zon. Al een aantal weken waren er regel­ma­tig werklie­den in onze kloostertuin aanwe­zig om zonnepanelen te installeren. Afgelopen donder­dag wer­den deze offi­cieel "aan" gezet waardoor we nu onze eigen stroom produceren. De laatste afwer­kingen moeten nog komen, maar we produceren op dit moment al stroom.

Zulke zonnepanelen zijn een hele in­ves­te­ring, daardoor zal het na­tuur­lijk nog even duren totdat we er echt fi­nan­cieel profijt van kunnen hebben. Toch zorgen de panelen er nu al voor dat de wereld weer een stukje milieu-vrien­de­lijk wordt en ook wij ons steentje bij kunnen dragen aan een schone natuur.

Al met al weer ener­ve­rende dagen met veel ver­schil­lende ont­wik­ke­lingen. Nu is een nieuwe kandidate na­tuur­lijk niet te ver­ge­lij­ken met zonnepanelen, maar toch merk je dat het klooster niet stil staat en met de tijd mee gaat. Vaak wor­den we aangezien als ouderwets, niet meer van deze tijd. En op sommige vlakken is dat mis­schien zo, we leven een leven zoals men dat niet veel meer ziet. Maar toch blijven we in ont­wik­ke­ling en blijft het jonge mensen trekken. God, het doel van ons allemaal, is de kern van ons leven, door alle tij­den heen.

overzicht van blogs

zaterdag, 14 november 2020Werkelijk van binnen
zondag, 21 juni 2020Bemoei je met je eigen zaken
maandag, 1 oktober 2018Horizontale en verticale lijnen
zondag, 23 september 2018P.U.S.H.
zondag, 24 juni 2018Kloosterleven: rozengeur en heiligheid?
zaterdag, 16 juni 2018WK voetbal - voor Wie juich jij?
zaterdag, 9 juni 2018Een nieuwe wind
zondag, 3 juni 2018Roepingenweekend
zaterdag, 19 mei 2018Kom Heilige Geest
zondag, 6 mei 2018Trendsetters
vrijdag, 27 april 2018Generaal kapittel
zaterdag, 21 april 2018Verwachtingen
zaterdag, 14 april 2018Zoals een kloek haar kuikens verzameld
zaterdag, 7 april 2018Saai kloosterleven
zaterdag, 31 maart 2018Pasen
zaterdag, 17 maart 2018De Goede Week
zaterdag, 10 maart 2018#weekzondervlees
zaterdag, 3 maart 2018Het zijn net mensen...